На къмпинг в България

В страната ни останаха прекалено малко места за тези, които обичат да почиват лятото сред природата и приятели, за тези които предпочитат волността пред хотелските резервации и скъпите, но самотни вечери. За някои летуването на брега на морето, постоянния допир със златистия пясък не могат да се заменят дори с лукса на петзвездния хотел.

Последните кътчета по Черноморието

.

Каваците

Каваците забележителностиКъмпингът се намира на 4 км от гр. Созопол до нос Агалина. Разполага с места за над 200 палатки и 60 каравани и въпреки, че в последните години запада и не е така привлекателна дестинация както преди, все още привлича всяко лято много запалени ентусиасти. Заедно със заведенията за хранене, на разположение на туристите са водни колела, сърф, джет под наем. В близост се намира резерватът „Пясъчна лилия”, където водното цвете се среща на воля при естествени условия.

Градина

Плажната ивица се простира на 3 км от Созопол и привлича с финия си и чист пясък. Там таксите за престой са малко по-високи от тези на Каваците. Мястото е изключително подходящо и за любителите на риболова.

Арапя

Арапя - български забележителности

Това е първия частен къмпинг в България. Разположен е на 2 км северно от Царево. Представлява красиво, екзотично и усамотено място, заобиколено от гористи островчета и красиви скали. На територията му има рибен ресторант, пицария и разнообразни атракции – чадъри, шазлонги, водни колела, лодка за разходка, банан, джет, батут, сърф училище, подводно училище и други. Караваните и палатките се разполагат под дървета, осигуряващи дебела сянка в летните горещи дни.

Смокиня

Известно е като място за романтици. Както голяма част от крайморските места за къмпинг и това се простира близо до Созопол по пътя за Дюни. По плажа няма много хора, виждат се опънати палатки и се чува музика от китари и смях и детски глъч…

Добре поддържано е, подходящо място за летуване и за хора, предприели пътешествие в Странджа планина, които искат да починат след дългите походи на крайбрежието.

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ И С ДРУГИТЕ УНИКАЛНО КРАСИВИ, НО НЕ ТОЛКОВА ИЗВЕСТНИ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: